Ja són aquí els ajuts pel comerç local 2022

Us informem que a partir de demà 16 de juny i fins el 13 de juliol s’obre la convocatòria d’ajuts al comerç que convoca el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM):
 
 
Podeu optar a dos tipus de subvenció, una per recuperar local buits o fer reformes d’establiments (PROGRAMA 4) i una altra per millorar la vostra presència digital (PROGRAMA 3)

 

Objectiu

Dinamitzar el comerç mitjançant projectes de recuperació dels locals buits situats a la trama urbana consolidada del municipi, o al nucli històric i els seus eixamples. Garantir el mix comercial òptim i adequat a cada zona, incrementant-ne l’atractiu i evitant el trencament del continu comercial mitjançant la reforma d’establiments amb un grau d’antiguitat o  parades de mercats municipals. I donar resposta als efectes causats per la declaració de l’estat d’alarma decretat arran de l’emergència sanitària de la covid-19.

 

Termini de presentació de les sol·licituds

El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació i annexos comença a les 9:00 hores del dia 16 de juny de 2022 i fins a l’exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del dia 13 de juliol de 2022 a les 14h. Per tant, se segueix el criteri de concurrència competitiva.

Podeu accedir al tràmit de sol·licitud en aquest enllaç

 

 Persones beneficiàries

Els professionals autònoms que estiguin donats d’alta en el règim especial dels treballadors per compte propi o autònoms (RETA), empreses titulars d’establiments de comerç i serveis, situats a peu de carrer i de parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

S’exclouen, les fundacions, les entitats territorials sense ànim de lucre i els gremis i entitats sectorials.

 

Quantia de la subvenció

Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros.

 

Requisits

 • Inversió mínima: 2.000 euros
 • Àmbit 1 (Recuperació de locals buits – obertures): Ser titular de la compra, lloguer o concessió i no superar una inversió de 60.000 euros. No entren les concessions administratives d’inauguracions de nous Mercats Municipals.
 • Àmbit 2 (Reformes d’establiments): Botigues i parades de Mercats Municipals amb antiguitat de mínim 10 anys o 5 anys si són parades de mercats no sedentaris (acceptant la possibilitat d’acreditar-la a través de la suma amb la titularitat anterior si es tracta d’un familiar de fins a 2on grau).

 

Documentació que cal aportar

 • Fotografia façana i interior establiment (previ a l’acció).
 • Pressupost detallat o factures de les despeses d’obertura o reformes.
 • Referència de l’Informe de resultat de l’autodiagnosi TIC del CCAM

Per més informació, podeu consultar les bases de les subvencions i la convocatòria, que trobareu publicades en aquests enllaços:

 

Bases

Convocatòria

 

Objectiu

Facilitar la incorporació de noves tecnologies digitals a les empreses comercials, de forma que augmentin la competitivitat, tant d’aquestes com de les parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Contribuir a fomentar nous models de negoci, basats en l’omnicanalitat i en la millor experiència de compra possible per als consumidors i consumidores, creant estratègies que integrin botiga física i online.

Millorar el posicionament i la presència a internet del sector del comerç i dels serveis per tal d’adaptar-se i fer front a la nova situació i enfortir les seves capacitats i fer-lo més competitiu en l’era post-Covid19.

Termini

El termini de presentació de les sol·licituds, juntament amb la documentació i annexos comença a les 9h del dia 16 de juny de 2022 i fins a l’exhauriment del pressupost destinat a aquest programa amb el límit màxim del dia 31 de desembre de 2022.

Podeu accedir al tràmit de sol·licitud en aquest enllaç

Persones beneficiàries

Empreses de comerç, de serveis i parades de mercats municipals.

 

Quantia de la subvenció

Fins al 50% de les despeses subvencionables amb un màxim de 5.000 euros

Requisits 

 • Inversió mínima 1.000 euros
 • Establiment operatiu a peu de carrer a Catalunya
 • Empreses proveïdores especialitzades.
 • Data límit projecte: 31 de desembre de 2022 Disponibles en llengua catalana, com a mínim. Incompatible programes de TD Artesania i Moda

Documentació que cal aportar

 • Referència de l’Informe de resultat de l’autodiagnosiTIC del CCAM de l’estat inicial (sense l’aplicació de les accions a subvencionar).
 • Fotografia de la façana i de l’interior de l’establiment a peu de carrer o parada de mercat.
 • Pressupost detallat de les accions a subvencionar
 • Annex de dades específiques segons model normalitzat

Per més informació, podeu consultar les bases de les subvencions i la convocatòria, que trobareu publicades en aquests enllaços:

Bases

Convocatòria

Articles Recents
Contacta'ns

Li respondrem el més aviat possible. Gràcies.

Not readable? Change text.